Chorizorisotto

Väldigt gott och lämpligt för matlådan

Chorizorisotto

Risotto är perfekt mat för matlådan, men samtidigt gott nog för att äta till middag. Det är en enkel rätt som går att smaksätta på enormt många olika sätt.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 60 minuter

60 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

6 st chorizos
5 dl buljong
matolja
1 st lök
2 dl risottoris (eller grötris)
1 st vitlöksklyfta
0,5 dl crème fraiche
tomatpuré
sambal oelek
riven ost

Gör så här

  1. Koka upp vatten med buljongtärningen i en liten kastrull, sänk sedan värmen så att buljongen slutar koka. Hacka löken fint, häll i olja i en större gryta och fräs löken. Sänk ner värmen rejält och häll i riset. Ta grytan från plattan om det kokar och täck riset med lite mer olja.
  2. Häll ner ca en dl buljong, rör om och låt riset suga upp buljongen. Fortsätt sedan att hälla på lite buljong i taget.
  3. Skär och stek korven tills den fått färg. Lägg åt sidan på en tallrik tills riset nästan är mjukt. Häll då ner korven i riset. Krydda med vitlök, basilika, créme fraiche och sambal oelek, smaka av med salt och peppar. Rör till sist ner lite riven ost.
Smaklig måltid!

Publicerat 2/2 2013 av Daniel Claesson.

Chorizorisotto

Kommentera receptet