Oreotårta

God kaka med kola- och chokladfyllning

Oreotårta

En botten gjord av digestivekex och oreokakor täcks med en söt och lagom kladdig kolakräm. Sen toppas kakan med en sås gjord på choklad och grädde. kakan får gärna serveras med vispad grädde och färska bär. Kallas även Oreo cheesecake.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 90 minuter

90 minuter

1

st

Ingredienser

125 g oreokakor
125 g digestivekex
75 g smör, rumsvarmt
Kolakräm
100 g smör, rumsvarmt
1,5 dl farinsocker
0,75 dl vispgrädde
2,5 dl vispgrädde
350 g mörk choklad

Gör så här

  1. Krossa och smula sönder oreokakor och digestivekex. Arbeta ihop med smöret. Tryck ut i 1 st smord form (med löstagbar kant), ca 23 cm i diameter. Ställ in i frysen i 15-20 minuter.
  2. Kolakräm

  3. Smält smöret i en kastrull. Koka ihop det med farinsockret i någon minut. Häll i vispgrädde. Låt krämen puttra i 8-10 minuter.
  4. Häll kolakrämen över pajbottnen. Ställ tillbaka i frysen i ca 20 minuter.
  5. Chokladtopping

  6. Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen, lägg ner chokladen och låt den smälta på eftervärmen. Blanda ihop krämen ordentligt. Fördela den över kolakrämen. Ställ in kakan i kylen så att chokladfyllningen stelnar. Strö eventuellt över lite flingsalt.
  7. Servera oreotårtan med vispad grädde.
Smaklig måltid!

Publicerat 26/6 2015 av Daniel Claesson.

Oreotårta

Kommentera receptet