Snabb chiligryta

Med chorizo, nötfärs och kidneybönor

Snabb chiligryta

En riktig chiligryta ska koka i ett par timmar. Men det går att göra en riktigt god variant på bara en halvtimme. Detta recept innehåller chorizo, nötfärs, kidneybönor och rödlök. Servera med tortillachips och sallad.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

200 g chorizo
1 st rödlök
2 st morötter
300 g nötfärs
200 g kidneybönor
salt och peppar
1 st röd chili
1 dl krossade tomater
2 dl crème fraiche
1 tsk paprikapulver
2 tsk barbecuesås
1 msk tomatpuré
Till severing
sallad
tortillachips
crème fraiche

Gör så här

  1. Skiva chorizon, skala och hacka löken. Skala även morötterna och skiva dem tunt.
  2. Värm en stekgryta med smör till medelvärme och stek chorizo, lök, morötter och nötfärs i ett par minuter. Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av. Häll därefter ner dem i grytan. Krydda med salt och peppar.
  3. Kärna ur chilin och finhacka den. Rör ner den och tillsätt sedan krossade tomater, crème fraiche, paprikapulver, barbecuesås och tomatpuré. Låt allt koka upp och sänk sedan värmen. Smaka av den och krydda efter önskemål.
  4. Chiligrytan ska småkoka under lock i minst 5-10 minuter, men låt den gärna stå lite längre. Servera den med sallad, tortillachips och crème fraiche
Smaklig måltid!

Publicerat 30/9 2017 av Daniel Claesson.

Snabb chiligryta

Kommentera receptet