Vegetarisk köttfärssås

Bolognese med quornfärs

Vegetarisk köttfärssås

Det är lika enkelt att göra en vegetarisk bolognese som en med köttfärs. Byt ut köttet mot quornfärs så är du på god väg. Quornfärs kräver lite mer kryddning, men annars tillagas maten på i princip samma sätt.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
300 g quornfärs
salt och peppar
2 tsk torkad bailika
1 tsk sambal oelek
300 g krossade tomater
0,5 tsk balsamvinäger

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken. Fräs den i lite smör så att den mjuknar. Skala vitlöken och hacka den fint. Låt den få fräsa med gula löken i någon minut.
  2. Häll ner den frysta quornfärsen i löken och låt den värmas i någon minut. Krydda rejält med salt och peppar, basilika och sambal oelek. Häll ner krossade tomater och balsamvinäger och rör om.
  3. Låt bolognesen småkoka under lock i ungefär tio minuter. Smaka av och servera sedan med nykokt pasta.
Smaklig måltid!

Publicerat 8/1 2015 av Daniel Claesson.

Vegetarisk köttfärssås

Kommentera receptet