Pizza av hönökaka

Extremt snabb pizza

Pizza av hönökaka

Vissa dagar vill man inte laga mat, då tar man så många genvägar som möjligt. Om du då är sugen på hemmagjord pizza är detta receptet som gjort för dig. Använd hönökaka som pizzabotten så går det jättesnabbt.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

4 st hönökakor (halvmånar)
400 g krossade tomater
salt och peppar
2 tsk torkad oregano
6 dl riven ost
Fyllning (förslag)
100 g champinjoner, färska
2 st charlottenlökar
300 g ananasringar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg hönökakorna på plåtar med bakplåtspapper. Blanda krossade tomater med salt, peppar och oregano och fördela sedan över bröden. Lägg på den fyllning du önskar, här enligt förslaget ovan.
  3. Skiva champinjonerna. Skala charlottenlöken, dela den på mitten och skiva tunt. Dela ananasringarna i mindre bitar. Fördela fyllningen jämnt över bröden.
  4. Toppa pizzorna med riven ost. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter, tills osten har smält och börjar få färg.
Smaklig måltid!

Publicerat 6/10 2014 av Daniel Claesson.

Pizza av hönökaka

Kommentera receptet