• Vegetariska köttbullar
  • Vegetariska köttbullar

Med mandelmjöl och persilja

Vegetariska köttbullar

Tekniskt är detta inte köttbullar, de är ju vegetariska, Men det är ett enkelt och gott alternativ. De vegetariska bollarna innehåller bland annat mandelmjöl, persilja och ost.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 40 minuter

40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

2 dl mandelmjöl
2 dl riven ost
1 dl ströbröd
1 dl persilja, hackad
1 st ägg
1 st gul lök
salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda mandelmjöl, ost, ströbröd och persilja, rör därefter ner ägget. Skala och riv löken fint, blanda ner den också och krydda rejält med salt och peppar. Forma till runda bollar.
  2. Värm en stekpanna med smör eller olja till ganska låg värme. Stek bollarna i 7-8 minuter, var försiktig så att de inte blir brända. Öka värmen mot slutet så att bollarna får fin färg.
Smaklig måltid!

Publicerat 18/3 2015 av Daniel Claesson.

Vegetariska köttbullar

Kommentera receptet