Duchessepotatis

Gratinerat potatismos

Duchessepotatis

Duchessepotatis är ett finare ord för gratinerat potatismos. Spritsa ut moset på en plåt, som topping på en fiskgratäng eller runt kanten av en plankstek. Potatisen får fin yta och fantastisk smak.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 45 minuter

45 minuter

4

portioner

Ingredienser

1 kg potatis
2 st äggulor
salt och peppar
2 msk smör eller margarin
1 dl grädde

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen. Låt svalna något och pressa den sedan.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Blanda ner äggulorna i potatisen. Krydda rejält med salt och peppar.Tillsätt smör och grädde och blanda försiktigt tills du har fått ett smidigt potatismos.
  4. Spritsa eller klicka ut moset på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera ganska högt upp i ugnen i ungefär 15 minuter, tills duchesspotatisen har fått fin färg.
Smaklig måltid!

Publicerat 6/1 2016 av Daniel Claesson.

Duchessepotatis

Kommentera receptet