Hallonrutor i långpanna

Med lime och vit choklad

Hallonrutor i långpanna

Denna enkla långpannekaka smakar fräscht av bär, tillsammans med lime och vit choklad. Hallonkakan blir lagom söt, lite kladdig och passar perfekt till fikat. Du kan smaksätta bärkakan med valfria bär.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 60 minuter

60 minuter

26

st

Ingredienser

200 g smör
200 g vit choklad
4 st ägg
4,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 st lime
6 dl hallon eller andra bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en stor kastrull. Hacka under tiden chokladen och häll ner i smöret. Ta kastrullen från värmen och låt chokladen smälta under omrörning.
  3. Blanda i ägg, strösocker, vetemjöl och vaniljsocker. Tillsätt skal och saft från limen. Blanda om allt.
  4. Ta fram en långpanna och lägg i ett bakplåtspapper. Bre ut smeten jämnt i formen. Toppa med hallon, blåbär eller andra bär, blanda gärna flera sorter.
  5. Grädda kakan ganska långt ner i ugnen i ungefär 35-40 minuter.
Smaklig måltid!

Publicerat 30/9 2017 av Daniel Claesson.

Hallonrutor i långpanna

Kommentera receptet