Cupcakes med hallon och vit choklad

Snygga och goda muffins

Cupcakes med hallon och vit choklad

Cupcakes är söta muffins med smaksatt frosting. Denna variant har vit choklad i frostingen och hallon i muffinsen. Det blir härligt saftiga, söta och goda. Passar som alternativ till en stor tårta.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 60 minuter

60 minuter

12

st

Ingredienser

Muffins
3 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör eller margarin
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 krm salt
1 st citron
3 dl hallon
Frosting
200 g vit choklad
200 g natuell färskost (Philadelphia)
florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ägg, strösocker och vanlijsocker pösigt, tills det får en vit färg.
  3. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och blanda ner i äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en egen bunke. Vänd sedan försiktigt ner mjölblandningen i smeten.
  5. Riv ner skalet av citronen i smeten och pressa i saften. Blanda till sist ner hallonen i smeten.
  6. Fördela smeten i 12 stora muffinsformar, fyll dem till två tredjedelar. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter, låt sedan muffinsen svalna.
  7. Frosting

  8. Smält den vita chokladen, antingen i vattenbad eller mikro, se till så att den inte blir bränd. Blanda ner färskosten och smaksätt med florsocker efter behag.
  9. Fyll en sprits med frostingen och toppa de nu svala muffinsen.
Smaklig måltid!

Publicerat 8/9 2014 av Daniel Claesson.

Cupcakes med hallon och vit choklad

Kommentera receptet