Fiskgratäng med bacon

Snabbt och enkelt recept

Fiskgratäng med bacon

Vit fisk (t.ex. torsk, kolja eller alaska pollock) passar väldigt bra tillsammans med knaperstektbacon. Och det är vad denna enkla fiskgratäng innehåller. Allt tillagas i en gräddsås med smak av citron och dill.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 40 minuter

40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Tips

Fiskgratängen kan även serveras med potatismos eller klyftpotatis. Välj den fisk som du tycker om.

Ingredienser

600 g vit fisk, t.ex. alaska pollock
1 st rödlök
2 dl gräddfil
3 dl matlagningsgrädde
1 msk citronpeppar
2 msk fryst dill, hackad
1 msk citronsaft
1 st fiskbuljongtärning
140 g bacon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tina fisken om den är fryst.
  2. Skala och finhacka rödlöken. Lägg den i botten av en ugnsform. Lägg fiskfiléerna ovanpå löken.
  3. Blanda gräddfil, matlagningsgrädde, citronpeppar, dill och citronsaft. Smula ner buljongtärningen. Häll såsen över fisken i formen.
  4. Stek baconet knaprigt. Låt det rinna av på lite hushållspapper, innan du skär det i småbitar. Födela sedan baconbitarna över fiskgratängen.
  5. Grädda fiskgratängen mitt i ugnen i ungefär 25-30 minuter. Servera gärna med kokt, pressad potatis.
Smaklig måltid!

Publicerat 6/10 2016 av Daniel Claesson.

Fiskgratäng med bacon

Mer fisk

Laxpaj

Laxpaj

Lagas på 60 min60 min  Matlådevänligt

Krämig laxgryta

Krämig laxgryta

Lagas på 20 min20 min  Matlådevänligt

Tonfiskröra

Tonfiskröra

Lagas på 15 min15 min  Matlådevänligt

Kommentera receptet