Frasiga våfflor

Världens bästa frukost?

Frasiga våfflor

Våfflor passar perfekt som helgfrukost, eller som en lyxig efterrätt. Du kan köpa färdig mix, men att göra smeten själv går i princip lika fort och resultatet blir ofta mycket bättre.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 40 minuter

40 minuter

12

st

Ingredienser

50 g smör eller margarin
2 st ägg
7 dl mjölk
6 dl vetemjöl
2 krm salt

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna en liten stund. Vispa äggen i en bunke, häll sedan ner hälften av mjölken och allt mjöl. Vispa tills smeten är slät. Rör därefter ner resten av mjölken, salt och smöret.
  2. Värm våffeljärnet, smörj det med lite smör innan du gräddar den första våfflan. Häll ner en dryg deciliter våffelsmet och grädda våfflan i ungefär tre minuter, tills den är gyllenbrun. Tillaga resten av våfflorna på samma sätt.
  3. Våfflorna bör ätas så snart de är klara. Du kan även lägga dem på ett galler, men stapla dem inte, då blir de snabbt mjuka.
  4. Toppa våfflorna med vispad grädde och sylt, eller färska bär.
Smaklig måltid!

Publicerat 26/3 2014 av Daniel Claesson.

Frasiga våfflor

Mer helg

Porterstek

Porterstek

Lagas på 90 min90 min  Matlådevänligt

Quornfärspaj

Quornfärspaj

Lagas på 60 min60 min  Matlådevänligt

Muffinssemlor

Kommentera receptet