Varm potatissallad med soltorkade tomater

Perfekt till grillat eller ugnsstekt kött

Varm potatissallad med soltorkade tomater

En fräsch potatisrätt som bland annat passar till grillat eller ugnsstekt kött. Potatissalladen kan även ätas kall.

En fräsch potatisrätt som bland annat passar till grillat eller ugnsstekt kött. Potatissalladen kan även ätas kall.

Lagas på 30 minuter

PT30M30 minuter

4

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

800 g potatisar, gärna ganska små
1 st rödlök
50 g soltorkade tomater (avrunna)
2 msk balsamvinäger
salt och peppar
1,5 msk dijonsenap
1 krm socker
5 msk matolja
färsk persilja
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Borsta potatisen, men låt skalet vara på. Koka den nästan mjuk, häll sedan av vattnet och låt potatisen ligga kvar i kastrullen under lock i ett par minuter. Skiva sedan potatisen och lägg i en skål.
  2. Skala och finhacka rödlöken. Dela de soltorkade tomaterna i ganska små bitar. Blanda rödlök, soltorkade tomater och balsamvinäger i en kastrull, krydda med salt och peppar. Tillsätt sedan dijonsenap, socker och matoljan. Rör om och låt allt koka upp.
  3. Häll marinaden över potatisen och vänd runt allt försiktigt. Toppa med hackad persilja

Borsta potatisen, men låt skalet vara på. Koka den nästan mjuk, häll sedan av vattnet och låt potatisen ligga kvar i kastrullen under lock i ett par minuter. Skiva sedan potatisen och lägg i en skål. Skala och finhacka rödlöken. Dela de soltorkade tomaterna i ganska små bitar. Blanda rödlök, soltorkade tomater och balsamvinäger i en kastrull, krydda med salt och peppar. Tillsätt sedan dijonsenap, socker och matoljan. Rör om och låt allt koka upp. Häll marinaden över potatisen och vänd runt allt försiktigt. Toppa med hackad persilja

Smaklig måltid!

Publicerat 19/6 2017 av .

Kommentera receptet