Kall gräddfilssås

Perfekt till stekt fisk

Kall gräddfilssås

På bara fem minuter rör du ihop denna goda sås som passar perfekt till fiskbiffar och panerad fisk, men även kycklingrätter. Rör gärna ner finhackad rödlök eller löjrom i den för extra lyx.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 5 minuter

5 minuter

2

portioner

Ingredienser

2 dl gräddfil (eller crème fraiche)
2 tsk fryst, hackad persilja
2 tsk fryst, hackad dill
1 tsk citron- eller limesaft
salt och citronpeppar

Gör så här

  1. Häll ned gräddfilen i en skål. Blanda ner persilja, dill och citronsaft. Krydda med salt och citronpeppar.
  2. För att göra såsen lite lyxigare kan man tillsätta lite finhackad rödlök och löjrom. På så sätt liknar såsen den klassiska skagenröran.
  3. Tips

  4. Såsen blir godare om den får stå i kylskåp en stund innan servering. Den är godast kall, men kan kokas. Då blir den bättre om man använder crème fraiche istället för gräddfil.
Smaklig måltid!

Publicerat 15/8 2013 av Daniel Claesson.

Kall gräddfilssås

Kommentera receptet