Enkel köttfärssås

Grundrecept för bolognese

Enkel köttfärssås

En riktigt god bolognese, eller köttfärssås, tar lite tid på sig. Låt den småkoka i upp mot en timme så smälter den i munnen. Detta recept innehåller både morötter och vitkål, det gör den lite nyttigare.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 60 minuter

60 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

1 st gul lök
1 st morot
100 g vitkål
400 g nötfärs
salt och peppar
2 msk tomatpuré
1 msk basilika
400 g krossade tomater
1 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala moroten och riv den grovt med ett rivjärn. Riv även vitkålen grovt.
  2. Värm en stekgryta (eller stekpanna med hög kant) till medelvärme. Häll i lite smör, margarin eller olja. Fräs lök, morot och vitkål i någon minut, tillsätt sedan nötfärsen. Blanda om och finfördela färsen, krydda med salt och peppar.
  3. När köttfärsen är genomstekt häller du i tomatpuré, basilika, krossade tomater och sambal oelek. Rör om, sänk temperaturen på spisen och lägg på ett lock på grytan. Låt köttfärssåsen småkoka, gärna upp mot en timme.
  4. Servera bolognesen tillsammans med nykokt pasta.
Smaklig måltid!

Publicerat 11/9 2014 av Daniel Claesson.

Enkel köttfärssås

Kommentera receptet