Klassiska pannkakor

Enkelt och gott grundrecept

Klassiska pannkakor

Klassiska pannkakor, eller crêpes, är väldigt goda att äta till frukost, lunch eller middag. Detta recept är även en bra grund om du vill göra en pannkakstårta eller plättar.

Klassiska pannkakor, eller crêpes, är väldigt goda att äta till frukost, lunch eller middag. Detta recept är även en bra grund om du vill göra en pannkakstårta eller plättar.

Lagas på 30 minuter

PT30M30 minuter

10

st

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

3 dl vetemjöl
1 tsk salt
6 dl mjölk
3 st ägg
smör till stekning
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Blanda ihop mjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa ihop till en jämn smet utan klumpar. Häll därefter i resten av mjölken. Vispa till sist i äggen.
  2. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Häll i ett tunt lager smet, knappt en deciliter. När ytan har stelnat och pannkakan börjar bli lite mörkare gul är det dags att vända den. Grädda andra sidan också tills pannkakan är gyllenbrun på båda sidorna. Upprepa sedan med resten av smeten.
  3. Servera gärna pannkakorna med socker, grädde, sylt eller färska bär.

Blanda ihop mjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa ihop till en jämn smet utan klumpar. Häll därefter i resten av mjölken. Vispa till sist i äggen. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Häll i ett tunt lager smet, knappt en deciliter. När ytan har stelnat och pannkakan börjar bli lite mörkare gul är det dags att vända den. Grädda andra sidan också tills pannkakan är gyllenbrun på båda sidorna. Upprepa sedan med resten av smeten. Servera gärna pannkakorna med socker, grädde, sylt eller färska bär.

Smaklig måltid!

Publicerat 10/6 2015 av .

Kommentera receptet