Sockerkaka

Enkelt grundrecept

Sockerkaka

En sockerkaka går att smaksätta på många olika sätt. Här har du ett bra grundrecept att utgå ifrån. Lägg gärna i hallon, blåbär, choklad eller citronskal, eller grädda sockerkakan som den är.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 45 minuter

45 minuter

1

st

Ingredienser

3 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Knäck ner äggen i en bunke. Häll ner strösocker och vaniljsocker. Vispa det riktigt vitt och pösigt.
  3. Smält smöret. Blanda ner mjölken och häll sedan ner allt iäggblandningen.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Vänd försiktigt ner det i smeten. Rör inte mer än nödvändigt.
  5. Smörj och bröa en form. Häll ner sockerkakssmeten.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kakan är klar när den inte längre är kladdig. Låt den svalna på galler.
Smaklig måltid!

Publicerat 11/4 2016 av Daniel Claesson.

Sockerkaka

Kommentera receptet