X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Halloumi- och morotsbiffar. Bild:

Halloumi- och morotsbiffar

PT20M20 minuter

3

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

På bara några minuter gör du dessa vegetariska biffar med halloumi och morötter. De är perfekta att till exempel äta i tortillabröd tillsammans med sallad, lite lök och tzatziki.

På bara några minuter gör du dessa vegetariska biffar med halloumi och morötter. De är perfekta att till exempel äta i tortillabröd tillsammans med sallad, lite lök och tzatziki.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Se till att använda glutenfritt ströbröd.

Tips

Biffarna kan även tillagas i ugnen, 250° i 15-20 minuter. Morötterna går att byta ut mot rödbetor.

Ingredienser

250 g morötter
200 g halloumi
2 st ägg
0,75 dl ströbröd
salt och peppar
1 tsk chiliflingor
olja till stekning
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala morötterna och riv dem grovt på ett rivjärn. Riv även halloumiosten grovt. Häll ner allt i en skål.
  2. Knäck i äggen och rör ner ströbrödet. Krydda med salt, peppar och chiliflingor.
  3. Forma smeten till 6 runda biffar, som ska vara ganska tunna.
  4. Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme. Stek biffarna i ett par minuter per sida, så att de får fin yta.
  5. Servera gärna halloumibiffarna i tortillabröd, som del av en sallad eller tillsammans med klyftpotatis och tzatziki.

Skala morötterna och riv dem grovt på ett rivjärn. Riv även halloumiosten grovt. Häll ner allt i en skål. Knäck i äggen och rör ner ströbrödet. Krydda med salt, peppar och chiliflingor. Forma smeten till [get_dubbel_antal] runda biffar, som ska vara ganska tunna. Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme. Stek biffarna i ett par minuter per sida, så att de får fin yta. Servera gärna halloumibiffarna i tortillabröd, som del av en sallad eller tillsammans med klyftpotatis och tzatziki.

Lycka till!

Publicerat 29/11 2016 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!