X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Baconlindad tofu

Baconlindad tofu

PT15M15 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

1

En enkel och god rätt, där en liten mängd kött i form av bacon ger smak till en stor mängd protein i form av tofun. Detta går snabbt att laga och kan serveras med en stor mängd tillbehör.

En enkel och god rätt, där en liten mängd kött i form av bacon ger smak till en stor mängd protein i form av tofun. Detta går snabbt att laga och kan serveras med en stor mängd tillbehör.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Tofun blir faktiskt ännu godare om den får vila i kylen i en eller två dagar efter att du har tillagat den. Då kommer smaken från baconet att tränga in i tofun.

Ingredienser

400 g tofu, fast
240 g bacon i skivor
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Pressa ut så mycket vätska som möjligt ur tofun och torka den med hushållspapper. Skär tofun i stavar, cirka en centimeter breda.
  2. Linda en skiva bacon runt varje tofubit. Linda baconet tajt och försök att täcka tofun helt.
  3. Värm en stekpanna till lite över medelvärme. Lägg eventuellt i en liten klick smör. Stek tofun i cirka 5-10 minuter. Vänd den flera gånger så att baconet får fin stekyta på alla sidor och blir krispigt.
  4. Den baconlindade tofun kan till exempel serveras med klyftpotatis och en sallad, men funkar bra med en stor mängd tillbehör och såser.

Pressa ut så mycket vätska som möjligt ur tofun och torka den med hushållspapper. Skär tofun i stavar, cirka en centimeter breda. Linda en skiva bacon runt varje tofubit. Linda baconet tajt och försök att täcka tofun helt. Värm en stekpanna till lite över medelvärme. Lägg eventuellt i en liten klick smör. Stek tofun i cirka 5-10 minuter. Vänd den flera gånger så att baconet får fin stekyta på alla sidor och blir krispigt. Den baconlindade tofun kan till exempel serveras med klyftpotatis och en sallad, men funkar bra med en stor mängd tillbehör och såser.

Lycka till!

Publicerat 5/1 2023 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!