Vegetariska enchiladas

Med vegofärs, paprika och tacokrydda

Vegetariska enchiladas

Enchiladas är fyllda tortillabröd som gratineras i ugnen. Denna version innehåller vegofärs, lök, morot, paprika, tomater och tacokrydda. Ät gärna dessa vegetariska köttfärsenchiladas tillsammans med en grönsallad.

Enchiladas är fyllda tortillabröd som gratineras i ugnen. Denna version innehåller vegofärs, lök, morot, paprika, tomater och tacokrydda. Ät gärna dessa vegetariska köttfärsenchiladas tillsammans med en grönsallad.

Lagas på 40 minuter

PT40M40 minuter

4

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

1 st rödlök
1 st morot
1 st röd paprika
400 g vegofärs (t.ex. quorn)
salt och peppar
40 g taco kryddmix
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 tsk balsamvinäger
2 tsk torkad basilika
8 st tortillabröd, stora
1 dl riven ost
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och finhacka löken. Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Finhacka paprikan.
  3. Värm en stekgryta med lite olja till medelvärme. Fräs lök, morot och paprika i ett par minuter. Häll ner vegofärsen och stek några minuter till, tills färsen börjar få lite färg.
  4. Krydda med salt, peppar och taco kryddmix. Rör ner tomatpuré, krossade tomater, balsamvinäger och basilika. Låt allt småkoka på låg värme i ett par minuter.
  5. Lägg ett par matskedar av fyllningen i mitten av varje tortillabröd. Rulla ihop bröden och lägg dem med skarven neråt i en ugnssäker form. Formen ska precis rymma alla 8 bröd. Toppa alla rullarna med riven ost.
  6. Gratinera mitt i ugnen i 10-15 minuter, tills osten har smält och börjat få färg. Servera gärna enchiladas tillsammans med en grönsallad.

Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka löken. Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Finhacka paprikan. Värm en stekgryta med lite olja till medelvärme. Fräs lök, morot och paprika i ett par minuter. Häll ner vegofärsen och stek några minuter till, tills färsen börjar få lite färg. Krydda med salt, peppar och taco kryddmix. Rör ner tomatpuré, krossade tomater, balsamvinäger och basilika. Låt allt småkoka på låg värme i ett par minuter. Lägg ett par matskedar av fyllningen i mitten av varje tortillabröd. Rulla ihop bröden och lägg dem med skarven neråt i en ugnssäker form. Formen ska precis rymma alla [get_dubbel_antal] bröd. Toppa alla rullarna med riven ost. Gratinera mitt i ugnen i 10-15 minuter, tills osten har smält och börjat få färg. Servera gärna enchiladas tillsammans med en grönsallad.

Smaklig måltid!

Publicerat 13/9 2016 av .

Kommentera receptet