Vegetarisk svampstek

"Köttfärslimpa" gjord på svamp och valnötter

Vegetarisk svampstek

Köttfärslimpa, men utan kött. Denna variant görs med svamp, valnötter och lök som grund. Passar utmärkt att servera med någon form av potatis och en god sås.

Köttfärslimpa, men utan kött. Denna variant görs med svamp, valnötter och lök som grund. Passar utmärkt att servera med någon form av potatis och en god sås.

Lagas på 90 minuter

PT90M90 minuter

4

portioner

Ovo-vegetariskt recept

Ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Tips

Vill du ha ett helt veganskt recept kan du byta ut ägget mot spadet från en tetra kikärtor. Beräkna en halv tetra per ägg.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

500 g svamp, t.ex. champinjoner
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
salt och peppar
1 msk rosmarin, torkad
100 g valnötskärnor, naturella
0,5 dl persilja, färsk
1,5 msk potatismjöl
0,75 dl havregryn
1 st ägg
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka svampen, skala och hacka all lök.
  2. Värm en stekpanna med smör eller olja till ganska hög värme och stek svamp och lök. Det ska gärna få en del färg. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
  3. Häll över allt i två bunkar, mixa ena halvan med en stavmixer. Häll sedan ner allt i samma bunke.
  4. Hacka valnötterna och persiljan och blanda med svampen. Rör i potatismjöl, havregryn och ägg. Krydda med lite mer salt och peppar.
  5. Häll ner smeten i en avlång ugnsform (med lite olja i botten). Grädda steken mitt i ugnen i ungefär 50 minuter. Låt den vila ett par minuter innan servering.

Sätt ugnen på 200°. Hacka svampen, skala och hacka all lök. Värm en stekpanna med smör eller olja till ganska hög värme och stek svamp och lök. Det ska gärna få en del färg. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Häll över allt i två bunkar, mixa ena halvan med en stavmixer. Häll sedan ner allt i samma bunke. Hacka valnötterna och persiljan och blanda med svampen. Rör i potatismjöl, havregryn och ägg. Krydda med lite mer salt och peppar. Häll ner smeten i en avlång ugnsform (med lite olja i botten). Grädda steken mitt i ugnen i ungefär 50 minuter. Låt den vila ett par minuter innan servering.

Smaklig måltid!

Publicerat 27/3 2018 av .

Mer vegetariskt

Egengjorda potatisbullar
Snabb linssoppa

Snabb linssoppa

Lagas på 30 min30 min  Matlådevänligt  Lakto-vegetariskt recept

Bönbollar

Bönbollar

Lagas på 45 min45 min  Matlådevänligt  Lakto-vegetariskt recept

Kommentera receptet