Kladdmuffins

Snabbakade, goda chokladmuffins

Kladdmuffins

På bara en halvtimme slänger du ihop dessa fantastiskt goda och härligt kladdiga chokladmuffins. Smaken och doften påminner om en klassisk kladdkaka.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

16

st

Ingredienser

100 g smör eller margarin
2 st ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda ägg och strösocker i en bunke och vispa det poröst.
  3. Rör ned vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver i smeten.
  4. Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret. Rör snabbt ihop till en smet.
  5. Placera ut 16 bakformar på en plåt och fördela smeten jämnt i formarna.
  6. Grädda mitt i ugnen i ungefär 10 minuter.
  7.  
Smaklig måltid!

Publicerat 16/11 2015 av Malin Bergström.

Kladdmuffins

Kommentera receptet