X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

PT60M60 minuter

24

st

0

Det blir nästan inte mer amerikanskt än med Chocolate chip cookies. Dessa kakor gör du på max en timme och de blir härligt spröda och söta. Självklart passar de utmärkt till en kopp kaffe eller te.

Det blir nästan inte mer amerikanskt än med Chocolate chip cookies. Dessa kakor gör du på max en timme och de blir härligt spröda och söta. Självklart passar de utmärkt till en kopp kaffe eller te.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfritt smör.

Ingredienser

125 g smör eller margarin
1 dl brunt farinsocker
1 dl strösocker
1 st ägg
0,5 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1,5 dl mörk chocklad
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda smör, farinsocker och strösocker i en bunke. Häll ner ägg och vaniljsocker och vispa tills det är pösigt.
  3. Blanda mjöl, bikarbonat och salt för sig. Vänd ner i smeten. Hacka chokladen och vänd ner den också.
  4. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Kakorna kommer flyta ut, så lämna ordentligt med plats mellan klickarna.
  5. Grädda mitt i ugnen i ungefär tio minuter, tills kakorna är gyllenbruna.

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Blanda smör, farinsocker och strösocker i en bunke. Häll ner ägg och vaniljsocker och vispa tills det är pösigt. Blanda mjöl, bikarbonat och salt för sig. Vänd ner i smeten. Hacka chokladen och vänd ner den också. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Kakorna kommer flyta ut, så lämna ordentligt med plats mellan klickarna. Grädda mitt i ugnen i ungefär tio minuter, tills kakorna är gyllenbruna.

Lycka till!

Publicerat 26/3 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!