Chocolate chip cookies

Supergoda chokladkakor på en timme

Chocolate chip cookies

Det blir nästan inte mer amerikanskt än med Chocolate chip cookies. Dessa kakor gör du på max en timme och de blir härligt spröda och söta. Självklart passar de utmärkt till en kopp kaffe eller te.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 60 minuter

60 minuter

24

st

Ingredienser

125 g smör eller margarin
1 dl brunt farinsocker
1 dl strösocker
1 st ägg
0,5 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1,5 dl mörk chocklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda smör, farinsocker och strösocker i en bunke. Häll ner ägg och vaniljsocker och vispa tills det är pösigt.
  3. Blanda mjöl, bikarbonat och salt för sig. Vänd ner i smeten. Hacka chokladen och vänd ner den också.
  4. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Kakorna kommer flyta ut, så lämna ordentligt med plats mellan klickarna.
  5. Grädda mitt i ugnen i ungefär tio minuter, tills kakorna är gyllenbruna.
Smaklig måltid!

Publicerat 26/3 2014 av Daniel Claesson.

Chocolate chip cookies

Kommentera receptet