• Kanelkakor
  • Kanelkakor

Supergoda och spröda småkakor

Kanelkakor

Kanelkakorna är otroligt spröda och goda, passar perfekt när farmor kommer på besök eller om du vill unna dig något riktigt gott. Är betydligt enklare att baka än de ser ut.

Kanelkakorna är otroligt spröda och goda, passar perfekt när farmor kommer på besök eller om du vill unna dig något riktigt gott. Är betydligt enklare att baka än de ser ut.

Lagas på 2 timmar

PT2H2 timmar

50

st

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

5,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1,5 dl florsocker
300 g smör, kylskåpskallt
1 msk kallt vatten
4 msk strösocker
2 msk kanel, malen
ägg till pensling
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke. Dela smöret i tärningar lägg det i mjölblandningen. Blanda allt till en grynig massa.
  2. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte degen mer än nödvändigt. Lägg den sedan i en plastpåse i kylen i cirka en timme.
  3. Sätt ugnen på 220°. Dela degen i 50 bollar och platta ut dem på plåtar. Använd en gaffel för att trycka ner dem, vilket även gör dem randiga.
  4. Blanda socker och kanel och fördela över kakorna. Pensla dem sedan med vispat ägg. Grädda mitt i ugnen i ungefär tio minuter, tills kakorna är gyllenbruna.

Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke. Dela smöret i tärningar lägg det i mjölblandningen. Blanda allt till en grynig massa. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte degen mer än nödvändigt. Lägg den sedan i en plastpåse i kylen i cirka en timme. Sätt ugnen på 220°. Dela degen i [get_antal] bollar och platta ut dem på plåtar. Använd en gaffel för att trycka ner dem, vilket även gör dem randiga. Blanda socker och kanel och fördela över kakorna. Pensla dem sedan med vispat ägg. Grädda mitt i ugnen i ungefär tio minuter, tills kakorna är gyllenbruna.

Smaklig måltid!

Publicerat 5/7 2013 av .

Kommentera receptet