Honungslax i ugn

Smaksatt med citron och dijonsenap

Honungslax i ugn

Ett enkelt laxrecept med sötma, sälta och syrlighet på samma gång. Laxen tillagas i en sås gjord på honung, dijonsenap och citronsaft. Servera gärna tillsammans med potatis och en kall sås.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

600 g laxfiléer
3 msk flytande honung
2 msk dijonsenap
0,5 st citron
salt och peppar
1 msk färsk persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg laxfiléerna i en ugnsform som inte är allt för stor.
  3. Blanda honung och dijonsenap i en skål. Pressa ner saften från citronen, krydda med salt och peppar och rör om. Häll såsen över laxen. Toppa med färsk persilja och gärna några citronskivor.
  4. Tillaga fisken mitt i ugnen i ungefär 20 minuter, eller tills den är genomstekt. Servera gärna laxen med klyftpotatis och en kall sås.
Smaklig måltid!

Publicerat 16/8 2015 av Daniel Claesson.

Honungslax i ugn

Kommentera receptet