X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Honungslax i ugn

Honungslax i ugn

PT30M30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Ett enkelt laxrecept med sötma, sälta och syrlighet på samma gång. Laxen tillagas i en sås gjord på honung, dijonsenap och citronsaft. Servera gärna tillsammans med potatis och en kall sås.

Ett enkelt laxrecept med sötma, sälta och syrlighet på samma gång. Laxen tillagas i en sås gjord på honung, dijonsenap och citronsaft. Servera gärna tillsammans med potatis och en kall sås.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

600 g laxfiléer
3 msk flytande honung
2 msk dijonsenap
0,5 st citron
salt och peppar
1 msk färsk persilja
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg laxfiléerna i en ugnsform som inte är allt för stor.
  3. Blanda honung och dijonsenap i en skål. Pressa ner saften från citronen, krydda med salt och peppar och rör om. Häll såsen över laxen. Toppa med färsk persilja och gärna några citronskivor.
  4. Tillaga fisken mitt i ugnen i ungefär 20 minuter, eller tills den är genomstekt. Servera gärna laxen med klyftpotatis och en kall sås.

Sätt ugnen på 200°. Lägg laxfiléerna i en ugnsform som inte är allt för stor. Blanda honung och dijonsenap i en skål. Pressa ner saften från citronen, krydda med salt och peppar och rör om. Häll såsen över laxen. Toppa med färsk persilja och gärna några citronskivor. Tillaga fisken mitt i ugnen i ungefär 20 minuter, eller tills den är genomstekt. Servera gärna laxen med klyftpotatis och en kall sås.

Lycka till!

Publicerat 16/8 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!