Klassisk köttfärslimpa

Grundrecept

Klassisk köttfärslimpa

Köttfärslimpa är ett klassisk recept som går att variera med olika smaksättningar. Detta är ett bra grundrecept att utgå ifrån. Ta gärna i soltorkade tomater, fetaost, ajvar relish, vitlök eller mozzarella.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 60 minuter

60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

0,5 dl ströbröd
1 dl mjölk eller vatten
500 g nötfärs
salt och peppar
1 st ägg
1 msk tomatpuré
2 tsk torkad basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ströbröd och mjölk eller vatten i en bunke. Låt blandningen svälla i fem till tio minuter.
  3. Blanda ner nötfärsen, krydda med salt och peppar. Knäck i ägget, tillsätt tomatpurén och basilikan. Blanda tills alla ingredienser har bildat en fast smet, men rör inte om mer än nödvändigt.
  4. Forma till en limpa och lägg i en ugnsform. Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter, tills köttfärsen är genomstekt och ytan gyllenbrun.
  5. Servera gärna köttfärslimpan med nykokt potatis, gräddsås och lingon.
Smaklig måltid!

Publicerat 21/8 2014 av Daniel Claesson.

Klassisk köttfärslimpa

Mer kött

Snabb baconpasta

Snabb baconpasta

Lagas på 20 min20 min  Matlådevänligt

Kreolsk gryta

Kreolsk gryta

Lagas på 30 min30 min  Matlådevänligt

Biffmacka

Biffmacka

Lagas på 30 min30 min

Kommentera receptet