Klassisk köttfärslimpa

Grundrecept

Klassisk köttfärslimpa

Köttfärslimpa är ett klassisk recept som går att variera med olika smaksättningar. Detta är ett bra grundrecept att utgå ifrån. Ta gärna i soltorkade tomater, fetaost, ajvar relish, vitlök eller mozzarella.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 60 minuter

60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

0,5 dl ströbröd
1 dl mjölk eller vatten
500 g nötfärs
salt och peppar
1 st ägg
1 msk tomatpuré
2 tsk torkad basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ströbröd och mjölk eller vatten i en bunke. Låt blandningen svälla i fem till tio minuter.
  3. Blanda ner nötfärsen, krydda med salt och peppar. Knäck i ägget, tillsätt tomatpurén och basilikan. Blanda tills alla ingredienser har bildat en fast smet, men rör inte om mer än nödvändigt.
  4. Forma till en limpa och lägg i en ugnsform. Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter, tills köttfärsen är genomstekt och ytan gyllenbrun.
  5. Servera gärna köttfärslimpan med nykokt potatis, gräddsås och lingon.
Smaklig måltid!

Publicerat 21/8 2014 av Daniel Claesson.

Klassisk köttfärslimpa

Kommentera receptet