Fläskfilégryta med kidneybönor

I en tomatsås med bacon

Fläskfilégryta med kidneybönor

En enkel, smakrik och mustig köttgryta som sköter sig själv på spisen. Den får en underbar tomatsmak. Låt grytan småkoka i upp mot en timme och servera den sedan gärna med ris, pasta eller klyftpotatis.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 80 minuter

80 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

140 g bacon
400 g fläskfilé
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
salt och peppar
2 msk torkade örter
1 msk kalvfond
1 tsk chilipeppar
1 msk tomatpuré
200 g kidneybönor, avrunna
800 g krossade tomater
2 tsk socker

Gör så här

  1. Värm en stekgryta eller stekpanna med hög kant till medelvärme. Stek baconet knaprigt. Lägg det sedan åt sidan.
  2. Putsa fläskfilén på överflödigt fett. Dela köttet i grytbitar. Skala och hacka sedan all lök.
  3. Låt köttet och löken brynas i stekgrytan i ett par minuter. Krydda med salt, peppar och torkade örter (t.ex. basilika, timjan och oregano).
  4. Rör ner kalvfond, chilipeppar, tomatpuré, kidneybönor och krossade tomater. Dela baconet och rör ner det också. Lägg på ett lock och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt köttgrytan småputtra i upp mot en timme. Rör om då och då.
  5. Rör ner lite socker i såsen mot slutet. Smaka sedan av och krydda efter behag. Servera gärna köttgrytan med ris och tortillabröd.
Smaklig måltid!

Publicerat 23/2 2016 av Daniel Claesson.

Fläskfilégryta med kidneybönor

Kommentera receptet