Indisk linsgryta

Med kokosmjölk och Garam masala

Indisk linsgryta

Alla ingredienser i denna vegetariska linsgryta är kanske inte indiska, men smaken är verkligen det. Kokosmjölk, ingefära och inte minst garam masalakryddan ger grytan en fantastisk smak.

Alla ingredienser i denna vegetariska linsgryta är kanske inte indiska, men smaken är verkligen det. Kokosmjölk, ingefära och inte minst garam masalakryddan ger grytan en fantastisk smak.

Lagas på 30 minuter

PT30M30 minuter

2

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

1 st gul lök
1 st morot
30 g färsk ingefära
1 krm chiliflingor
1 tsk Garam masala
1 dl röda linser, torkade
400 ml kokosmjölk
0,5 dl ajvar relish
0,5 st grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Värm en stekgryta med lite olja eller smör till medelvärme. Skala och hacka löken. Skala också morot och ingefära och riv grovt på ett rivjärn.
  2. Fräs lök, morot och ingefära i grytan. De ska mjukna, men inte få någon färg. Blanda ner chiliflingor och Garam masala (finns i kryddhyllan). Häll ner linserna och låt dem steka i någon minut.
  3. Sänk värmen på plattan. Rör ner kokosmjölk, ajvar relish och buljontärningen i grytan. Lägg på ett lock och låt allt småkoka i tio minuter, eller tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera gärna linsgrytan med nykokt pasta, ris eller nudlar.

Värm en stekgryta med lite olja eller smör till medelvärme. Skala och hacka löken. Skala också morot och ingefära och riv grovt på ett rivjärn. Fräs lök, morot och ingefära i grytan. De ska mjukna, men inte få någon färg. Blanda ner chiliflingor och Garam masala (finns i kryddhyllan). Häll ner linserna och låt dem steka i någon minut. Sänk värmen på plattan. Rör ner kokosmjölk, ajvar relish och buljontärningen i grytan. Lägg på ett lock och låt allt småkoka i tio minuter, eller tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna linsgrytan med nykokt pasta, ris eller nudlar.

Smaklig måltid!

Publicerat 7/8 2015 av .

Mer vegetariskt

Snabb linssoppa

Snabb linssoppa

Lagas på 30 min30 min  Matlådevänligt  Lakto-vegetariskt recept

Hemmagjord tagliatelle

Hemmagjord tagliatelle

Lagas på 2 timmar2 timmar  Matlådevänligt  Ovo-vegetariskt recept

Champinjonsoppa

Champinjonsoppa

Lagas på 30 min30 min  Matlådevänligt  Lakto-vegetariskt recept

Kommentera receptet