X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Indisk linsgryta

Indisk linsgryta

PT30M30 minuter

2

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Alla ingredienser i denna vegetariska linsgryta är kanske inte indiska, men smaken är verkligen det. Kokosmjölk, ingefära och inte minst garam masalakryddan ger grytan en fantastisk smak.

Alla ingredienser i denna vegetariska linsgryta är kanske inte indiska, men smaken är verkligen det. Kokosmjölk, ingefära och inte minst garam masalakryddan ger grytan en fantastisk smak.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

1 st gul lök
1 st morot
30 g färsk ingefära
1 krm chiliflingor
1 tsk Garam masala
1 dl röda linser, torkade
400 ml kokosmjölk
0,5 dl ajvar relish
0,5 st grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Värm en stekgryta med lite olja eller smör till medelvärme. Skala och hacka löken. Skala också morot och ingefära och riv grovt på ett rivjärn.
  2. Fräs lök, morot och ingefära i grytan. De ska mjukna, men inte få någon färg. Blanda ner chiliflingor och Garam masala (finns i kryddhyllan). Häll ner linserna och låt dem steka i någon minut.
  3. Sänk värmen på plattan. Rör ner kokosmjölk, ajvar relish och buljontärningen i grytan. Lägg på ett lock och låt allt småkoka i tio minuter, eller tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera gärna linsgrytan med nykokt pasta, ris eller nudlar.

Värm en stekgryta med lite olja eller smör till medelvärme. Skala och hacka löken. Skala också morot och ingefära och riv grovt på ett rivjärn. Fräs lök, morot och ingefära i grytan. De ska mjukna, men inte få någon färg. Blanda ner chiliflingor och Garam masala (finns i kryddhyllan). Häll ner linserna och låt dem steka i någon minut. Sänk värmen på plattan. Rör ner kokosmjölk, ajvar relish och buljontärningen i grytan. Lägg på ett lock och låt allt småkoka i tio minuter, eller tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna linsgrytan med nykokt pasta, ris eller nudlar.

Lycka till!

Publicerat 7/8 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!