Indisk linsgryta

Med kokosmjölk och Garam masala

Indisk linsgryta

Alla ingredienser i denna vegetariska linsgryta är kanske inte indiska, men smaken är verkligen det. Kokosmjölk, ingefära och inte minst garam masalakryddan ger grytan en fantastisk smak.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

1 st gul lök
1 st morot
30 g färsk ingefära
1 krm chiliflingor
1 tsk Garam masala
1 dl röda linser, torkade
400 ml kokosmjölk
0,5 dl ajvar relish
0,5 st grönsaksbuljongtärning
salt och peppar

Gör så här

  1. Värm en stekgryta med lite olja eller smör till medelvärme. Skala och hacka löken. Skala också morot och ingefära och riv grovt på ett rivjärn.
  2. Fräs lök, morot och ingefära i grytan. De ska mjukna, men inte få någon färg. Blanda ner chiliflingor och Garam masala (finns i kryddhyllan). Häll ner linserna och låt dem steka i någon minut.
  3. Sänk värmen på plattan. Rör ner kokosmjölk, ajvar relish och buljontärningen i grytan. Lägg på ett lock och låt allt småkoka i tio minuter, eller tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera gärna linsgrytan med nykokt pasta, ris eller nudlar.
Smaklig måltid!

Publicerat 7/8 2015 av Daniel Claesson.

Indisk linsgryta

Kommentera receptet