Vit kladdkaka med smultron

Med vit choklad

Vit kladdkaka med smultron

En kladdkaka behöver inte vara så klassisk. Denna vita variant är smaksatt med vit choklad och toppad med smultron. Den blir härligt söt och kladdig i mitten. En kaka räcker till ungefär 12 bitar.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 40 minuter

40 minuter

1

st

Ingredienser

150 g smör
200 g vit choklad
3 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
75 g färska smultron (eller andra bär)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och låt den smälta med smöret. Ställ kastrullen åt sidan och låt innehållet svalna något.
  3. Rör ner ägg, strösocker, vanlijsocker och vetemjöl och blanda till en jämn smet. Smörj och bröa 1 rund ugnsform och häll i smeten. Fördela smultronen jämnt i formen.
  4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ungefär 25 minuter. Låt den svalna något, servera den sedan gärna tillsammans med vispad grädde eller vaniljglass.
Smaklig måltid!

Publicerat 30/8 2015 av Daniel Claesson.

Vit kladdkaka med smultron

Kommentera receptet