Laxrisotto

God och nyttig risotto

Laxrisotto

Det är inte svårt att laga risotto. Det tar ungefär en timme, men maten sköter sig själv under större den av tiden. Med lax, citron och fetaost är denna risotto ovanlig, men riktigt god.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 60 minuter

60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

5 dl buljong (fisk eller grönsak)
1 st rödlök
2 dl risottoris (eller grötris)
matolja
200 g lax
dill och persilja
1 dl gräddfil
citronsaft
50 g fetaost

Gör så här

  1. Koka upp vatten med buljongtärningen i en liten kastrull, sänk sedan värmen så att buljongen slutar koka. Hacka löken fint, häll i olja i en större gryta och fräs löken. Sänk ner värmen rejält och häll i riset. Ta grytan från plattan om det kokar och täck riset med lite mer olja.
  2. Häll ner ca en dl buljong, rör om och låt riset suga upp buljongen. Fortsätt sedan att hälla på lite buljong i taget.
  3. Dela laxen i ganska små bitar och stek den. Krydda den med salt och peppar och gärna lite citronsaft.
  4. När riset börjat bli färdigt häller du ner laxen. Dela fetaosten i bitar och häll ner dem också. Blanda i gräddfilen och finhackad dill och/eller persilja. Smaka av och krydda eventuellt med salt och peppar samt citronsaft.
Smaklig måltid!

Publicerat 16/2 2013 av Daniel Claesson.

Laxrisotto

Kommentera receptet