• Falukorvsgratäng
  • Falukorvsgratäng

Kul alternativ till strogranoff

Falukorvsgratäng

Hur gör man falukorvsmiddagen roligare än med en vanlig stroganoff? Ett enkelt sätt är att gratinera falukorven. Detta recept påminner en del om stroganoff, men resultatet är faktiskt mycket godare.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 40 minuter

40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

0,5 st purjolök
800 g falukorv
salt och peppar
1 tsk paprikapulver
3 dl crème fraiche
2 msk chilisås
1 tsk soja
1 st köttbuljongtärning
10 dl pasta, gärna penne
1 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela och skölj purjolöken, hacka den sedan. Dela även falukorven i strimlor. Låt purjolöken och korven steka i ett par minuter, till allt börjar få fin färg. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
  3. Häll ner crème fraiche, chilisås och soja. Dela buljongtärningen och tillsätt även den, rör om och låt allt småkoka en liten stund. Smaka av och krydda efter behov.
  4. Koka pastan enligt förpackningens ansvisningar. Häll av vattnet och lägg ner pastan i en ugnsform. Häll korvgrytan över pastan och blanda. Toppa med riven ost.
  5. Gratinera högt upp i ugnen i ungefär tio minuter, tills osten har smällt och börjar bli gyllenbrun.
Smaklig måltid!

Publicerat 4/2 2015 av Daniel Claesson.

Falukorvsgratäng

Kommentera receptet