Snabb baconpasta

Tomatsås med champinjoner och bacon

Snabb baconpasta

Om du är sugen på något snabbt, gott och enkelt som passar lika bra till middag som i matlådan är detta receptet för dig. Den tomatbaserade såsen blandas med nykokt pasta och är en riktig höjdare.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

5 dl pasta
140 g bacon
1 st gul lök
200 g champinjoner
400 g krossade tomater
salt och peppar
1 tsk sambal oelek
färsk basilika

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Stek baconet på hög värme i en stekpanna. Lägg det på en bit hushållspapper när det har fått färg och blivit krispigt.
  3. Skala och hacka löken. Stek den i stekpannan som baconet stektes i, häll även ner champinjonerna.
  4. Dela baconet i mindre bitar och häll tillbaka i stekpannan. Tillsätt krossade tomater. Krydda såsen med salt, peppar, sambal oelek och basilika, låt den sedan koka en stund.
  5. Häll av pastan när den är färdigkokt. Rör ner den i såsen och servera direkt.
Smaklig måltid!

Publicerat 17/5 2014 av Daniel Claesson.

Snabb baconpasta

Kommentera receptet