Rödspättarullader

Ugnsbakad fisk i chilisås

Rödspättarullader

Fiskgratängen tillagas i ugnen och sköter sig själv. Rulladerna ligger i en sås med smak av chili och citron, toppad med smält ost. Rödspättan går självklart att byta mot valfri vit fisk.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 40 minuter

40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

600 g rödspätta
salt och peppar
2 dl mjölk
2 dl Crème Fraiche
2 msk chilisås
2 tsk dragon, torkad
0,5 st citron
1 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Krydda rödspättan med salt och peppar, rulla sedan ihop fiskfiléerna och lägg dem i en ugnssäker form som inte är allt för stor.
  3. Blanda mjölk, crème fraiche, chilisås. Tillsätt dragon, saften från citronen och lite salt och peppar.
  4. Häll såsen över fisken och toppa med riven ost. Tillaga mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
  5. Servera gärna fiskgratängen med potatismos eller pressad potatis.
Smaklig måltid!

Publicerat 29/9 2014 av Daniel Claesson.

Rödspättarullader

Mer fisk

Fisktacos

Fisktacos

Lagas på 30 min30 min

Krämig laxgryta

Krämig laxgryta

Lagas på 20 min20 min  Matlådevänligt

Honungslax i ugn

Honungslax i ugn

Lagas på 30 min30 min  Matlådevänligt

Kommentera receptet