Mazarinrutor

Enkla mazariner i långpanna

Mazarinrutor

Mazarinrutor är en enkel variant av mazariner som bakas i långpanna. De doftar och smakar härligt av mandel och toppas självklart med glasyr. Gör en sats och lägg i frysen, så har du alltid gott fika.

Mazarinrutor är en enkel variant av mazariner som bakas i långpanna. De doftar och smakar härligt av mandel och toppas självklart med glasyr. Gör en sats och lägg i frysen, så har du alltid gott fika.

Lagas på 90 minuter

PT90M90 minuter

24

st

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

300 g margarin
4,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
75 g mandel, mald
3 st ägg
3 tsk bakpulver
1,5 msk vaniljsocker
15 st droppar bittermandelolja
Glasyr
8 dl florsocker
4 msk vatten
citronsaft
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält margarinet och ställ åt sidan så att det svalnar.
  2. Blanda socker, mjöl, mjölk, mald mandel, ägg, bakpulver, vaniljsocker, bittermandelolja och margarinet. Rör allt till en slät smet.
  3. Smörj en långpanna och häll ner smeten i den. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt kakan svalna.
  4. Glasyren

  5. Blanda florsocker och vatten i en skål, häll gärna ner några droppar citronsaft. Bre ut en jämnt lager glasyr över kakan, låt stelna innan du delar den i bitar.

Sätt ugnen på 175°. Smält margarinet och ställ åt sidan så att det svalnar. Blanda socker, mjöl, mjölk, mald mandel, ägg, bakpulver, vaniljsocker, bittermandelolja och margarinet. Rör allt till en slät smet. Smörj en långpanna och häll ner smeten i den. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt kakan svalna. Glasyren: Blanda florsocker och vatten i en skål, häll gärna ner några droppar citronsaft. Bre ut en jämnt lager glasyr över kakan, låt stelna innan du delar den i bitar.

Smaklig måltid!

Publicerat 24/4 2014 av .

Kommentera receptet