Fläskfilégryta med senap och svamp

Snabb köttgryta

Fläskfilégryta med senap och svamp

En snabb köttgryta med fläskfilé, champinjoner, dijonsenap och grädde. Den passar bra med ris, klyftpotatis eller pasta och går utmärkt att ta med i matlådan.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

600 g fläskfilé
1 st gul lök
4 st vitlöksklyftor
salt och peppar
1 st paprika
200 g champinjoner
3 tsk soja
4 tsk dijonsenap
1 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
1 tsk honung
6 dl matlagningsgrädde

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och skiva den ganska tunnt. Bryn köttet i en stekgryta.
  2. Skala och hacka löken, häll ner den med köttet. Pressa därefter i vitlöken. Krydda med salt och peppar och låt allt fräsa. Dela paprikan och champinjonerna, låt dem också stekas i grytan i ett par minuter.
  3. Häll i soja, dijonsenap, tomatpuré, kalvfond, honung och grädde. Rör om och låt grytan småkoka i ett par minuter. Smaka av och krydda efter behov.
  4. Servera köttgrytan med nykokt ris, klyftpotatis eller pasta.
Smaklig måltid!

Publicerat 14/11 2014 av Daniel Claesson.

Fläskfilégryta med senap och svamp

Kommentera receptet