• Tomat- och basilikabröd
  • Tomat- och basilikabröd

Ett riktigt gott bröd till mat

Tomat- och basilikabröd

Ett matbröd som fylls med soltorkade tomater, ost och färsk basilika. Det är godast varmt och passar utmärkt till italienska maträtter eller som en fin och enkel aptitretare.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 2 timmar

2 timmar

3

st

Ingredienser

50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
3 msk olivolja
14 dl kärnvetemjöl
2 dl lagrad ost
1,5 dl strimlade soltorkade tomater
1 st kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37° och häll det över jästen så att den löser sig. Häll ner salt, olja och det mesta av mjölet. Blanda till en deg och knåda den rejält i några minuter. Täck med en bakduk och låt den jäsa cirka 40 minuter.
  2. Lägg degen på ett mjölat bord. Ta i mer mjöl om den är för kladdig och kavla sedan ut den. Lägg på ost, soltorkade tomater och basilikan. Dela sedan degen i 3 långsmala delar. Rulla varje del från ena långsidan till den andra och snurra rullen från båda ändar.
  3. Lägg bröden på en plåt och låt dem jäsa cirka 30 minuter under bakduk. Sätt under tiden ugnen på 250°.
  4. Pensla bröden med kallt vatten och grädda dem mitt i ugnen i ungefär 15 minuter. Låt dem svalna på ett galler.
Smaklig måltid!

Publicerat 11/3 2013 av Daniel Claesson.

Tomat- och basilikabröd

Kommentera receptet