Thailändsk kycklingwok

En trevlig kycklinggryta

Thailändsk kycklingwok

Det blir ju aldrig fel med kyckling, kokosmjölk, currypasta och nudlar. Denna enkla rätt görs på en halvtimme och kommer garanterat att uppskattas. Den gör sig dessutom mycket bra i matlådan dagen efter.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

40 g purjolök
1 st paprika
40 g färska champinjoner
2 st kycklingfiléer
salt och peppar
1 tsk thaicurrykrydda
2 tsk röd currypasta
300 ml kokosmjölk
2 tsk teriyakisås
100 g äggnudlar

Gör så här

  1. Skölj och hacka purjolök och paprika. skiva champinjonerna.
  2. Värm en stekgryta med olja eller matfett och fräs lök, paprika och champinjoner. Dela under tiden kycklingen i lagom stora grytbitar.
  3. Häll över det stekta i en skål och bryn sedan kycklingen i samma gryta. Krydda med salt, peppar och röd thaicurrykrydda. Häll tillbaka purjolök, paprika och champinjonerna när kycklingen fått lite färg.
  4. Tillsätt currypasta, kokosmjölk och teriyakisås. Rör om, lägg på ett lock och låt grytan småkoka i upp mot tio minuter. Koka under tiden nudlarna.
  5. Häll ner de kokta och avrunna nudlarna i grytan, rör om och servera.
Smaklig måltid!

Publicerat 19/1 2015 av Daniel Claesson.

Thailändsk kycklingwok

Kommentera receptet