Het nudelwok med kyckling

God mat med asiatisk touch

Het nudelwok med kyckling

Detta blir faktiskt lika gott som den thaimat som går att köpa i fler och fler restauranger. Currypastan ger en skön hetta som balanseras med kokosmjölken och honungen. Kanongott!

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

200 g äggnudlar
1 st paprika
1 burk strimlade bambuskott
2 st rödlökar
1 burk ananasringar
1 tsk currypasta (helst röd)
1 burk kokosmjölk
1 msk flytande honung
400 g kyckling
1 burk chaminjoner
cashewnötterna

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Spola dem i kallt vatten och låt
    dem rinna av. Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg dem ev. i valfri marinering (tex soja och limesaft samt riven ingefära) i ca 15 min.
  2. Kärna ur och strimla paprikan, låt bambuskotten rinna av. Hacka rödlöken och dela ananasen i små bitar. Fräs paprika, bambuskott, lök, champinjonerna, ananas och currypastan i lite rapsolja i en wok eller stor stekpanna.
  3. Tillsätt kokosmjölk och flytande honung. Låt allt koka upp. Stek under tiden kycklingen försiktigt i lite olja. Lägg nudlarna i woken och rör om. Tillsätt kycklingen och nötterna och låt allt bli genomvarmt.
Smaklig måltid!

Publicerat 3/2 2013 av Daniel Claesson.

Het nudelwok med kyckling

Kommentera receptet