Mexikansk soppa med chili och bönor

Mustig, vegetarisk måltid

Mexikansk soppa med chili och bönor

Soppan har en liten, men trevlig hetta och sydamerikanska smaker. Den är vegetarisk, men väldigt mättande tack vare bönorna. Soppan är snabblagad och mixas helt slät mot slutet.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 40 minuter

40 minuter

6

portioner

Ingredienser

1 st gul lök
4 st vitlöksklyftor
2 st röda paprikor
2 st chili, röd
9 dl grönsaksbuljong
7 dl passerade tomater
2 msk sweet chilisås
400 g röda kidneybönor (avrunna)
2 msk färsk koriander
salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Fräs i lite olja i en tjockbottnad gryta, se till så att löken inte får färg.
  2. Kärna ur paprikan och chilin, hacka och låt sedan fräsa med löken någon minut.
  3. Häll ner buljong, passerade tomater, sweet chilisås och bönor. Hacka koriandern och tillsätt även den. Krydda med salt och peppar.
  4. Låt soppan koka upp, sänk sedan värmen och låt den småkoka under lock i cirka 30 minuter.
  5. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av och krydda mer vid behov. Servera gärna med tortillachips och rostat bröd. Om soppan är för stark kan du röra i lite gräddfil.
Smaklig måltid!

Publicerat 28/5 2014 av Daniel Claesson.

Mexikansk soppa med chili och bönor

Kommentera receptet