Ingredienser
- 2 st morot
- 1 st purjolök
- 0,5 st grillad kyckling
- 5 dl vatten
- 1 st hönsbuljontärning
- 400 ml kokosmjölk
- 1 msk färsk ingefära
- 1 tsk sambal oelek
- 0,5 st lime
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Det tar inte mer än 20 minuter att göra denna fräscha kycklingsoppa med asiatiska smaker. Eftersom den görs på färdiggrillad kyckling blir den snabbt klar och väldigt god.
Det tar inte mer än 20 minuter att göra denna fräscha kycklingsoppa med asiatiska smaker. Eftersom den görs på färdiggrillad kyckling blir den snabbt klar och väldigt god.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept
Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Skölj purjolöken och hacka den ganska fint. Fräs moroten och purjolöken snabbt i en gryta. Ta under tiden bort skinn och ben från kycklingen och dela köttet i mindre bitar. Häll ner vatten, buljongtärning och kokosmjölken i grytan och låt koka upp. Häll sedan ner kycklingen. Riv ingefäran och häll ner den också, krydda med sambal oelek. Låt allt koka i ett par minuter och sänk sedan värmen. Riv skalet på limen och häll ner i soppan, pressa även ner saften från limen. Låt sjuda någon minut och smaka sedan av. Soppan serveras med fördel tillsammans med vitlöksbröd.
Publicerat 17/5 2014 av Daniel Claesson