Soppa med grillad kyckling

Snabblagat med asiatiska smaker

Soppa med grillad kyckling

Det tar inte mer än 20 minuter att göra denna fräscha kycklingsoppa med asiatiska smaker. Eftersom den görs på färdiggrillad kyckling blir den snabbt klar och väldigt god.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

4

portioner

Ingredienser

1 st morot
1 st purjolök
0,5 st grillad kyckling
4 dl vatten
1 st hönsbuljontärning
400 g kokosmjölk
1 msk färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
0,5 st lime

Gör så här

  1. Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Skölj purjolöken och hacka den ganska fint. Fräs moroten och purjolöken snabbt i en gryta. Ta under tiden bort skinn och ben från kycklingen och dela köttet i mindre bitar.
  2. Häll ner vatten, buljongtärning och kokosmjölken i grytan och låt koka upp. Häll sedan ner kycklingen. Riv ingefäran och häll ner den också, krydda med sambal oelek. Låt allt koka i ett par minuter och sänk sedan värmen.
  3. Riv skalet på limen och häll ner i soppan, pressa även ner saften från limen. Låt sjuda någon minut och smaka sedan av.
  4. Soppan serveras med fördel tillsammans med vitlöksbröd.
Smaklig måltid!

Publicerat 17/5 2014 av Daniel Claesson.

Soppa med grillad kyckling

Kommentera receptet