Fisktacos

Panerad fisk i tortillabröd

Fisktacos

Detta är en fräschare variant av tacos, som görs med panerad fisk i stället för köttfärs. Kryddningen och tillbehören än också annorlunda, men detta är en riktigt snabb och god måltid.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

4

portioner

Ingredienser

600 g fiskfiléer, gärna torsk
1 st ägg
1 dl vetemjöl
1,5 dl ströbröd
salt och peppar
2 tsk citronpeppar
1 st lime
8 st tortillabröd
sallad
Vitlökssås
3 dl gräddfil
salt och peppar
1 st vitlöksklyfta
1 tsk flytande honung
1 tsk limejuice

Gör så här

  1. Tina fisken i fall den är fryst. Dela sedan filéerna i mindre bitar.
  2. Ta fram tre fat, eller djupa tallrikar. Knäck ägget på det ena, häll vetemjöl på det andra och ströbröd på det tredje fatet. Blanda gärna i lite salt och peppar i vetemjölet. Krydda ägget med citronpeppar och blanda snabbt ihop det med hjälp av en gaffel.
  3. Panera alla fiskbitar genom att först vända ner dem i vetemjölet, därefter i ägget och till sist i ströbrödet.
  4. Värm en stekpanna med smör eller olja till medelvärme. Stek fisken i ett par minuter per sida, tills paneringen är gyllenbrun och fisken är genomstekt.
  5. Häll under tiden gräddfilen i en skål och krydda med salt och peppar. Pressa i vitlök och tillsätt honung och limejuice. Rör om såsen och krydda den efter behag.
  6. Dela limen i klyftor. Ta fram tortillabröd och lägg på några salladsblad. Lägg på ett par fiskbitar och toppa med lite sås. Pressa gärna över lite lime. Rulla eller vik till sist in brödkanterna.
  7.  
Smaklig måltid!

Publicerat 8/8 2016 av Daniel Claesson.

Fisktacos

Kommentera receptet