Toast Skagen

Sveriges mest klassiska förrätt?

Toast Skagen

Toast Skagen är en enkel, men samtidigt riktigt god, förrätt som är en klassiker i Sverige. På en skiva rostat bröd läggs skagenröran, alltså räkor i majonnäs med dill och rödlök, tillsammans med löjrom och citron.

Toast Skagen är en enkel, men samtidigt riktigt god, förrätt som är en klassiker i Sverige. På en skiva rostat bröd läggs skagenröran, alltså räkor i majonnäs med dill och rödlök, tillsammans med löjrom och citron.

Lagas på 15 minuter

PT15M15 minuter

4

portioner

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

150 g räkor, skalade
2 msk majonnäs
3 msk gräddfil
2 msk dill, färsk
0,5 st rödlök
100 g löjrom
4 st skivor formfranska
0,5 st citron
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Hacka räkorna grovt. Blanda dem med majonnäs och gräddfil. Finhacka dillen. Skala rödlöken och hacka även den fint. Blanda sedan ner lök och dill med räkorna.
  2. Stek brödskivorna i smör, båda sidorna ska vara gyllenbruna. Brödet går även bra att rosta. Skär gärna bort kanterna på brödet.
  3. Fördela skagenröran på bröden. Toppa med löjrom, en citronklyfta och gärna lite mer färsk dill.

Hacka räkorna grovt. Blanda dem med majonnäs och gräddfil. Finhacka dillen. Skala rödlöken och hacka även den fint. Blanda sedan ner lök och dill med räkorna. Stek brödskivorna i smör, båda sidorna ska vara gyllenbruna. Brödet går även bra att rosta. Skär gärna bort kanterna på brödet. Fördela skagenröran på bröden. Toppa med löjrom, en citronklyfta och gärna lite mer färsk dill.

Smaklig måltid!

Publicerat 29/6 2015 av .

Kommentera receptet