Klassiska scones

Snabbt och gott frukostbröd

Klassiska scones

Det är väldigt enkelt att baka scones. I England serveras de vanligtvis på eftermiddagen med en kopp te. Här i Sverige är det snabba och goda brödet troligtvis vanligare vid en lång helgfrukost.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

2

st

Ingredienser

4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör eller margarin
1,5 dl mjölk eller filmjölk

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 250°.
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver, gärna i en matberedare. Dela smöret i mindre bitar och häll ner i mjölet. Blanda till en grynig massa. Tillsätt mjölken och blanda till en deg.
  3. Dela degen i 2 bitar och tryck ut till runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kors genom varje kaka, ungefär en halv centimeter djupt.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ungefär tio minuter, tills bröden har fått fin färg. Servera medans de fortfarande är varma.
Smaklig måltid!

Publicerat 16/6 2014 av Daniel Claesson.

Klassiska scones

Kommentera receptet