Klassiska scones

Snabbt och gott frukostbröd

Klassiska scones

Det är väldigt enkelt att baka scones. I England serveras de vanligtvis på eftermiddagen med en kopp te. Här i Sverige är det snabba och goda brödet troligtvis vanligare vid en lång helgfrukost.

Det är väldigt enkelt att baka scones. I England serveras de vanligtvis på eftermiddagen med en kopp te. Här i Sverige är det snabba och goda brödet troligtvis vanligare vid en lång helgfrukost.

Lagas på 20 minuter

PT20M20 minuter

2

st

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör eller margarin
1,5 dl mjölk eller filmjölk
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 250°.
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver, gärna i en matberedare. Dela smöret i mindre bitar och häll ner i mjölet. Blanda till en grynig massa. Tillsätt mjölken och blanda till en deg.
  3. Dela degen i 2 bitar och tryck ut till runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kors genom varje kaka, ungefär en halv centimeter djupt.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ungefär tio minuter, tills bröden har fått fin färg. Servera medans de fortfarande är varma.

Sätt på ugnen på 250°. Blanda mjöl, salt och bakpulver, gärna i en matberedare. Dela smöret i mindre bitar och häll ner i mjölet. Blanda till en grynig massa. Tillsätt mjölken och blanda till en deg. Dela degen i [get_antal] bitar och tryck ut till runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kors genom varje kaka, ungefär en halv centimeter djupt. Grädda i mitten av ugnen i ungefär tio minuter, tills bröden har fått fin färg. Servera medans de fortfarande är varma.

Smaklig måltid!

Publicerat 16/6 2014 av .

Kommentera receptet