Tortillabröd till tacos

Grundrecept på vetetortillas

Tortillabröd till tacos

Att göra egna tortillas (eller tacobröd) är väldigt enkelt. Du gör en deg som inte behöver jäsa, kavlar ut den tunt och gräddar i en stekpanna. De passar utmärkt till tacos, wraps och liknande.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

4

st

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl
1 dl rågsikt
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 msk olja
1 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, rågsikt, salt och bakpulver i en bunke. Häll i ojan och vattnet och blanda till en deg. Dela degen i 4 delar och täck dem med plastfolie så att de inte torkar.
  2. Kavla ut varje degbit på en mjölad yta, cirka 20 cm. Se till att du kavlar dem riktigt tunna. Lägg dem under plastfolie så att de inte blir torra innan du steker dem.
  3. Värm en stekpanna till dryg medelvärme, häll inte ner något matfett. Lägg ner en tortilla i stekpannan när den är varm. Stek varje bröd i cirka 30 sekunder per sida, tills de har fått lite färg och böjar få luftbubblor. Lägg de färdiga bröden under aluminiumfolie eller liknande, så håller de sig varma och mjuka.
Smaklig måltid!

Publicerat 9/4 2014 av Daniel Claesson.

Tortillabröd till tacos

Kommentera receptet