Pulled chicken

Mört långkok

Pulled chicken

Pulled chicken är i princip samma sak som pulled pork, men tar bara lite drygt två timmar att tillaga. Kycklingen blir väldigt mör och god. Servera den gärna i hamburgerbröd med sallad och en god dressing.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 2.5 timmar

2.5 timmar

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

800 g kycklingfilé
salt och peppar
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
2 dl barbecuesås, rökig

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg kycklingen i botten av en stekgryta med lock. Krydda med salt och peppar.
  3. Skala och klyfta den gula löken, placera klyftorna bland kycklingfiléerna. Skala vitlöken och fördela även den runt kycklingen.
  4. Häll barbecuesåsen jämnt över kycklingen och lägg på locket. Ställ i nedre halvan av ugnen och tillaga i drygt två timmar.
  5. Dra isär kycklingen med två gafflar. Blanda med löken och såsen. Servera i tortilla- eller hamburgerbröd.
Smaklig måltid!

Publicerat 18/11 2014 av Daniel Claesson.

Pulled chicken

Kommentera receptet