Tomatkycklinggryta

Saftig kyckling med italienska smaker

Tomatkycklinggryta

En snabb vardagsgryta med kyckling, tomater, vitlök och basilika. Passar utmärkt till pasta, men går lika bra att servera med ris, råstekt potatis eller rösti.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 st kycklingfilér
salt och peppar
400 g krossade tomater
2 msk färsk basilika
1 tsk sambal oelek
0,5 dl grädde
1 tsk kalvfond

Gör så här

  1. Ta fram en stekgryta eller stekpanna med hög kant. Häll i lite olja eller margarin och värm till medelvärme.
  2. Skala och hacka den gula löken, låt den sedan fräsa i grytan. Pressa ner vitlöken efter någon minut.
  3. Dela kycklingen i mindre bitar och låt den stekas med löken. Krydda med salt och peppar. Kycklingen ska få lite färg, men behöver inte bli helt tillagad i mitten ännu.
  4. Häll ner krossade tomater, basilika, sambal oelek, grädde och kalvfond. Låt allt småkoka i ungefär tio minuter. Smaka av och krydda efter behag.
Smaklig måltid!

Publicerat 3/6 2014 av Daniel Claesson.

Tomatkycklinggryta

Kommentera receptet