Vegetariska linsbiffar

Proteinrika och mättande

Vegetariska linsbiffar

Linser går att använda till mycket. Här får du ett snabblagat recept på vegetariska biffar som är både mättande och goda. Servera dem gärna tillsammans med ugnspotatis och en fräsch sås.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 40 minuter

40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

300 g röda linser, kokta och avsköljda
1 st morot
0,5 dl riven ost
1 st gul lök
1 dl ströbröd
1 st ägg
1 dl färsk basilika, hackad
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar

Gör så här

  1. Häll ner linserna i en bunke. Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Häll ner den och osten i bunken.
  2. Skala löken och riv även den på rivjärnet. Häll ner även den i bunken, tillsammans med ströbröd, ägg och basilikan.
  3. Skala vitlöken och finkacka den. Blanda ner den i bunken. Krydda med salt och peppar och och rör om tills alla ingredienser är blandade.
  4. Forma nu 8 biffar. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme och stek biffarna gyllenbruna, ungefär tre minuter per sida.
  5. Servera gärna linsbiffarna med klyftpotatis, crème fraîche och sweet chilisås.
Smaklig måltid!

Publicerat 13/2 2016 av Daniel Claesson.

Vegetariska linsbiffar

Kommentera receptet