Grillad asiatisk lax

Med chili- och limeglaze

Grillad asiatisk lax

Lax är både enkelt och gott att grilla. Detta recept är med en söt och het glaze som smakar ingefära, lime och vitlök. Laxen kan även tillagas i ugn och kan serveras med klyftpotatis eller ris.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

4 st laxfiléer
2 msk sesamfrön
1 dl cashewnötter, rostade
Glaze
2 dl sweet chilisås
2 dl teriyakisås
1 st vitlöksklyfta
1,5 msk färsk ingefära
1 dl färsk koriander
1 st lime
1 st röd chili

Gör så här

  1. Ta fram laxfiléerna, torka gärna av dem med lite papper.
  2. Blanda sweet chilisås och teriyakisås, pressa ner vitlöken. Riv ner ingefäran och hacka koriandern.
  3. Riv skalet från hälften av limen och pressa saften, häll ner i glazen. Finhacka hälften av chilin och rör ner den också.
  4. Pensla laxen med glazen på båda sidorna. Grilla den i cirka 3 minuter per sida. Pensla på mer glaze under grillningen.
  5. Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna. Skär resten av limen och chilin i tunna skivor.
  6. Toppa den färdiga laxen med sesamfrön, lime, chili och cashewnötter. Servera gärna med klyftpotatis eller ris och resten av glazen som sås.
Smaklig måltid!

Publicerat 30/7 2014 av Daniel Claesson.

Grillad asiatisk lax

Kommentera receptet