Hemmagjord vaniljglass med choklad

Väldigt enkel att göra, men kanongod

Hemmagjord vaniljglass med choklad

vaniljglassen kräver endast en ingrediens, men kan smaksättas på många sätt. Lägg gärna i mörk choklad med någon god smak (t.ex. mint, hallon eller apelsin. Perfekt dessert, eller när du är sötsugen.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 2 timmar

2 timmar

4

portioner

Ingredienser

2,5 dl vaniljvisp
50 g choklad, gärna mörk med mintsmak

Gör så här

  1. Vispa vaniljvispen tills den är luftig och har ökat en del i storlek. Häll ner den i en plastburk som ska fungera som behållare för glassen i frysen.
  2. Riv eller hacka chokladen fint, blanda försiktigt ner den i vaniljvispen.
  3. Ställ in burken i frysen i minst två timmar. Rör gärna om ett par gånger den första timmen, så att inte all choklad sjunker ner till botten.
  4. Ta fram glassen ett par minuter innan servering, så är den lättare att fördela.
Smaklig måltid!

Publicerat 17/12 2013 av Daniel Claesson.

Hemmagjord vaniljglass med choklad

Kommentera receptet