Hallonsorbet

Isig efterrätt med fyra ingredienser

Hallonsorbet

Med bara fyra ingredienser gör du snabbt en isig hallonsorbet som är riktigt god en varm sommardag eller när du är sugen på något sött, fräscht och svalkande till efterrätt.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 2 timmar

2 timmar

4

portioner

Ingredienser

500 g hallon
1 dl vatten
1 dl strösocker
1 st äggvita

Gör så här

  1. Häll ner hallon, vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Ställ sedan bort kastrullen från värmen och låt innehållet bli svalt. Mixa därefter innehållet med en stavmixer.
  2. Vispa äggvitan till ett fast skum. Häll ner det i kastrullen och blanda noga. Häll sorbetsmeten i en burk med lock och ställ in i frysen.
  3. Ta ut burken efter 30 minuter och mixa med en stavmixer igen. Ställ sedan in burken i frysen i en timme till.
  4. Ta ut burken ur frysen en liten stund innan servering, så får glassen bäst konsistens.
Smaklig måltid!

Publicerat 5/5 2014 av Daniel Claesson.

Hallonsorbet

Kommentera receptet