Tiramisu

Snygg, enkel och god dessert

Tiramisu

En klassisk efterrätt som gärna serveras i ett martiniglas. En dessert som snabbt slängs ihop och sedan bör stå en stund i kylskåp innan servering.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

4

portioner

Ingredienser

2 st ägg
4 msk florsocker
2 msk amaretto
225 g marscarponeost
12 st savoiardikex
1 dl starkt kaffe
2 msk kakao

Gör så här

  1. Brygg kaffet, se till att det är starkt. Häll det i en djup tallrik så att det svalnar.
  2. Häll äggulor i en skål, häll ner äggvitan i en mindre skål. Häll ner florsockret i äggulorna och vispa tills det blir en jämn, ljus smet. Häll då i amaretton och mascarponen och vispa tills smeten blir jämn och klumpfri. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd försiktigt ner den i äggulorna.
  3. Ta fram savoiardikexen. Doppa undersidan av dem i det kalla kaffet i ungefär en sekund, dela dem sedan på mitten och lägg dem på ett fat någon minut.
  4. Ta fram 4 martiniglas och ställ kexen runt glasets insida. Fyll sedan glasen med smeten. Toppa med lite kakao och ställ in glasen i kylen minst en timme innan servering.
Smaklig måltid!

Publicerat 10/2 2013 av Daniel Claesson.

Tiramisu

Kommentera receptet